Σαν σήμερα το 1940, η Έλλαδα άρχισε να γράφει μια από τις μεγαλύτερες και πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία της ανθρωπότητας!!!
Πιο αναλυτικά, ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό της χώρας Ιωάννη Μεταξά και με τελεσίγραφο του απαιτούσε όπως η Ελλάδα παραχωρήσει εδάφη της στην Ιταλία, ώστε να μπορεί να προχωρήσει προς τα νοτιοανατολικά για την κατάκτηση και άλλων εδαφών. Ο Ιωάννης Μεταξάς αγνοώντας πλήρως τις εξαιρετικές σχέσεις που είχε με το καθεστώς του Μουσολίνι, απάντησε ένα περήφανο αλλά και βροντερό ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που βρήκε όλους τους Έλληνες περήφανους αλλά και συμπαραστάτες του. Η περηφάνια αυτή ανύψωσε και το ηθικό του λαού με αποτέλεσμα να έρθουν σπουδαίες επιτυχίες και στα πεδία των μαχών.
Έτσι ξεκίνησε ο Πόλεμος στα βουνά της Πίνδου. Και παρά την στρατιωτική υπεροπλία των Ιταλών του Μουσολίνι, η μια νίκη ακολουθεί την άλλη από τον ένδοξο Ελληνικό στρατό, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Κορυτσάς, της Μοσχόπολης, του Πόγραδετς, της Πρεμετής, των Αγίων Σαράντα, του Δελβίνου, του Αργυρόκαστρου, της Χειμάρας και της Κλεισούρας. Με τις απελευθερώσεις αυτές έχουμε και την προσωρινή λύτρωση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.
Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με θαυμασμό την "μικρή" Ελλάδα να κερδίζει κατακράτος την πανίσχυρη Ιταλία και ταυτόχρονα αρχίζουν να πιστεύουν ότι και αυτοί μπορούν να τα βάλουν με τις δυνάμεις του άξονα.
Μετά την πανωλεθρία των Ιταλών, η Ελλάδα απαντά με νέο ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των Ιταλών του Χίτλερ. Έτσι οι Γερμανοί κάνουν και αυτή την επίθεση τους. Οι Έλληνες εξακολουθήσαν να πολεμούν γενναία αλλά η εξάντληση από τις πολύμηνες μάχες και το άνοιγμα νέων μετώπων στην Μακεδονία και την Θράκη είχαν ως αποτέλεσμα την είσοδο της Γερμανίας και στην υπόλοιπη χώρα.
Η Ελλάδα εκτός από την αξιοπρέπεια της κατάφερε να σώσει και τον υπολοίπο κόσμο. Η αντοχή στις επιθέσεις των χωρών του άξονα για πάνω από μισό χρόνο είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίθεση των Γερμανών κατά της ΕΣΣΔ και έτσι οι Γερμανοί αν και πιο ισχυροί έχασαν λόγω του Ρωσικού χειμώνα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις συμμάχων αλλά και εχθρών της Ελλάδας κατά την εποχή αυτή. Ακόμη και ο στυγνός Χίτλερ έφτασε στο σημείο να εξυμνεί την ανδρεία των Ελλήνων στρατιωτών. Πιο χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Τσώρτσιλ(ο οποίος ποτέ δεν χώνεψε τους Έλληνες) "Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να γιορτάσουμε την εποποιία αυτή. Χρωστάμε με αυτούς τους εορτασμούς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προγόνους μας που κατάφεραν να κρατήσουν και πάλι ψηλά την τιμημένη γαλανόλευκη.
Δυστυχώς σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα παρακολουθήσουν την παρέλαση δίπλα από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, οι ομόλογοι του από την Αλβανία και την Τουρκία. Οι Υπουργοί της Αλβανίας και της Τουρκίας θα έρθουν μετά από πρόσκληση του κυρίου Μεϊμαράκη. Στην Κύπρο σήμερα στην μαθητική παρέλαση θα παρελάσει Τουρκάλα μαθήτρια!!!
Κύριε Υπουργέ ξεχνάς ότι οι Αλβανοί κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και την επίθεση κατά της Ελλάδας είχαν δική τους Μεραρχία με τις δυνάμεις του Άξονα; Ξεχνάς ότι εξακολουθούν να κατέχουν και να καταπιέζουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που από την εποχή εκείνη περιμένουν την Εθνική τους ολοκλήρωση; Ξεχνάς την στάση της Τουρκίας κατά την περίοδο του παγκοσμίου πολέμου; Ξεχνάς την κατοχή της Κύπρου αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου;
Σήμερα, όμως βλέπουμε μια προσπάθεια για αλλοίωση και υποβάθμιση των χρυσών στιγμών του Ελληνικού Έθνους. Στην Ελλάδα η κυρία Ρεπούση και στην Κύπρο η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας μας. Παρακολουθώντας την παρέλαση της ΕΡΤ από την Θεσσαλονίκης, βλέπω με απορία τον εκφωνητή να αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε αναφορά στον Ιωάννη Μεταξά. Ναι μεν ο Μεταξάς υπήρξε δικτάτορας αλλά αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν ακυρώνει την απόφαση του να πει ΟΧΙ.
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!
Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου