Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Φιλικό με Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στο φιλικό αυτό η ομάδα μας είχε κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Σκορ 100-96 στην παράταση(κανονικός αγώνας 85-85). Το τελικό σκορ το διαμόρφωσαν δύο εξαιρετικές ενέργειες του Βασίλη Σπανούλη.

Το συμπέρασμα από τον αγώνα είναι ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει στον βαθμό ετοιμότητας που μπορεί να φτάσει. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς είμαστε ακόμη τρεις βδομάδες μακριά από τις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας(έναρξη πρωταθλήματος Α1 στις 11 Οκτωβρίου).

Στα γκαρντ ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και μάλιστα δύο δικές του ενέργειες ήταν αυτές που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στην παράταση. Δείχνει ότι δεν καθυστέρησε να βρει ρυθμό που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο καλός Σπανούλης είναι σημαντικός παίκτης για κάθε προπονητή. Ο Διαμαντίδης ήταν ο γνωστός Διαμαντίδης παίζοντας καλή άμυνα ενώ βοήθησε σημαντικά και επιθετικά την ομάδα. Είναι γεγονός ότι ο Διαμαντίδης είναι ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας. Ο Σάρας επίσης αν και αμυντικά ακόμη έχει κάποια κενά έβαλε κάποια σημαντικά σουτ που βοήθησαν την ομάδα. Γενικά επιθετικά ήταν καλός αν και δεν έφτασε στα πολύ ψηλά επίπεδα που μπορεί να αποδόσει. Ο Βεργίνης αγωνίστηκε ελάχιστα για να κριθεί.

Στην θέση 3 ο Στράτος Περπέρογλου έκανε ένα καλό παιχνίδι και δείχνει όλο και καλύτερος με τις εμπειρίες που απέκτησε την τελευταία σεζόν. Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό προόδου θα αποτελέσει σίγουρα πολύτιμη μονάδα στον κορμό του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια. Ο Νίκος Χατζηβρέττας αν και δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα έδειξε ότι μπορεί να είναι ο αθόρυβος αλλά πάντα πολύτιμος παίκτης που μας συνήθισε τα τελευταία δύο χρόνια που έχει λιγότερες επιθετικές ευθύνες. Ο Ντρου Νίκολας υστέρησε και κατ' εμένα έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη παιχνίδια για να μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας και να προσαρμοστεί στα σχέδια του Ομπράντοβιτς. Ο Σάκοτα αγωνίστηκε ελάχιστα για να κριθεί.

Στους ψηλούς ο Μάικ Μπατίστ έκανε καλό παιχνίδι αν και πολλές φορές φαινόταν ότι ήταν απελπιστηκά μόνος κάτω από το καλάθι. Η ενσωμάτωση του Πέκοβιτς με την ομάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καλύψει οποιαδήποτε κενά και ντεφορμαρίσματα παικτών. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν καλός ειδικά το πρώτο ημίχρονο, περίοδο κατά την οποία πέτυχε αρκετούς σημαντικούς πόντους στο ξέσπασμα που είχε η ομάδα μας ενώ ήταν πολύ πίσω στο σκορ. Σίγουρα είναι ένας αθλητικός αθλητής που πέρυσι έλειπε από την ομάδα καθώς ο μονίμως πέρυσι ντεφορμέ Δήμος Ντικούδης δεν βοήθησε. Ο Τσαρτσαρής έκανε μέτριο παιχνίδι που είχε ως αποτέλεσμα στην άμυνα η ομάδα να χάσει αρκετές μάχες μέσα στην ρακέτα. Πιστεύω ότι επηρεάστηκε από τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έρθει στο επίπεδο που τον θέλει ο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας είναι: Σπανούλης 19 (3τρ., 2 ρ, 3ας, 2κ.), Περπέρογλου 16 (3τρ.), Μπατίστ 10, Φώτσης 12 (2τρ., 6ρ), Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας 7 (2), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 15 (1τρ, 5ας, 4ρ.), Σάκοτα 3 (1), Βεργίνης, Γιασικεβίτσιους 8 (2τρ., 5ασ)

Γενικά συμπεράσματα:
Αν και φάνηκε καθαρά ότι ταλέντο και ικανότητα υπάρχει, η ομάδα ακόμη χρειάζεται επιπλέον παιχνίδια για να μπορέσει να έρθει στην κατάσταση που την θέλει ο Ομπράντοβιτς. Στα επίσημα παιχνίδια σίγουρα θα δούμε ένα πολύ καλύτερο Παναθηναϊκό καθώς η ομάδα μέχρι τότε θα έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, καλύτερους και ολοκληρωμένους αυτοματισμούς, που χθες σε μερικά σημεία δεν τους βγήκαν και ασφαλώς τα κενά στην ρακέτα θα εκμηδενιστούν ή θα ελαττωθούν με την παρουσία του Πέκοβιτς. Εξάλλου στα επίσημα δεν θα έχουμε τους πειραματισμούς που κάνουν οι προπονητές κατά την προετοιμασία.