Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Κερδίστε το Λεβαδειακό...

Σήμερα η ομάδα παίζει με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι σε κομβικό σημείο για την ομάδα ειδικά μετά το αποτέλεσμα και κυρίως με την εμφάνιση που είχε η ομάδα με την Ανόρθωση.
Η καλή εμφάνιση και η άνετη νίκη επιβάλλεται για αρκετούς λόγους:
1. Να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας μετά την ήττα από την Ανόρθωση.
2. Να έρθει η ζητούμενοι αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που όπως φάνηκε στο ματς στην Κύπρο κάποιοι ποδοσφαιριστές την στερούνται.
3. Να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό βαθμολογικά και αν έχει απώλειες με την Α.Ε.Κ. να τον ξεπεράσει στον αγώνα που υπολείπεται με τον Εργοτέλη.
4. Να στείλει το μήνυμα στους αντιπάλους του ότι το ματς με την Ανόρθωση ήταν απλά μια κακή παρένθεση και να πάει με άλλο αέρα στο δύσκολο ματς της Τούμπας.
5. Να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου και
6. Να ξανακερδίσει ο Τεν Κάτε την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του.
Αυτά όμως δεν κερδίζονται μόνο με την νίκη. Χρειάζεται η εύκολη νίκη με επιβλητική εμφάνιση. Και ευτυχώς η μικρή δυνατότητα του Λεβαδειακού προσφέρεται για να αρχίσει από σήμερα η ομάδα την αντεπίθεση της.
Στα αγωνιστικά η ομάδα επιβάλλεται να αγωνιστεί επιθετικά και να πατήσει από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο. Πρέπει να μην αφήσει τον Λεβαδειακό να ανασάνει καθόλου. Και πρέπει να καθαρίσει νωρίς τον αγώνα γιατί στην εξέλιξη σίγουρα θα υπάρχει κούραση λόγω του αγώνα της Τετάρτης. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται και κάποια ανανέωση στην εντεκάδα.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί με 4-4-2 με ρόμβο. Με Τζόρβα τερματοφύλακα (γιατί ο Γκαλίνοβιτς είχε 1-2 ασταθείς ενέργειες στο Γ.Σ.Π.), δεξιά τον Γκάμπριελ(χρειάζεται να έχει επιθετικές τάσεις ο μπακ με τέτοιο αντίπαλο), αριστερά τον Σπυρόπουλο και κέντρο της άμυνας τον Σιμάο με τον Μελίσση(καλό θα ήταν να τον δοκιμάσει κάποτε στο αρχικό σχήμα). Στο κέντρο θα ήθελα για αμυντικό χαφ τον Μάτος, δεξί χαφ τον Νίνη, αριστερό τον Ίβανσιτς και δεκάρι τον Κλέιτον. Επιθετικοί να είναι ο Σαλπιγγίδης με τον Σόουζα.
Αν ο Τεν Κάτε αποφασίσει να παίξει με το αγαπημένο του 4-2-3-1, τότε τερματοφύλακας και άμυνα πρέπει να μπει ο Βύντρα αντί του Σιμάο(θα μεταφερθεί στα αμυντικά χαφ) με τις υπόλοιπες τρεις θέσεις να είναι όπως ανάφερα και στο 4-4-2. Στα αμυντικά χαφ να είναι ο Μάτος και ο Σιμάο όπως προανάφερα. Δεξί εξτρέμ θα ήθελα να δω τον Νίνη, τον Ίβανσιτς αριστερά, τον Ρουκάβινα δεκάρι και τον Σαλπιγγίδη κορυφή.
Οι επιλογή που κάνω είναι με βάση την αποστολή που ανακοίνωσε ο Τεν Κάτε. Σχετικά με την αποστολή είμαι σύμφωνος με την απόφαση του Τεν Κάτε να ξεκουράσει Γκούμα και Ζιλμπέρτο.

Τι κέρδισε μέχρι σήμερα ο "ευέλικτος";

Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ανάλαβε την Προεδρία. Μέσα σε αυτούς τους μήνες ο ηγέτης του ΑΚΕΛ κατάφερε να φέρει μεγάλα πλήγματα τόσο στην εσωτερική διακυβέρνηση όσο και στο εθνικό μας θέμα.
Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των ενεργειών του Χριστόφια είναι:
-Τα ψηφίσματα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης(ΚΣΣΕ) είναι επικίνδυνα ακόμα και για το status της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα ψηφίσματα του ΚΣΕΕ τα λιμάνια του ψευδοκράτους αναγνωρίζονται. Αλήθεια πως γίνεται αυτό να είναι κάτι θετικό κύριε Χριστόφια;
-Η προσφώνηση του Ταλάτ ώς προέδρου της "Τουρκικής κοινότητας της Κύπρου" από το στόμα του Προέδρου του ΚΣΣΕ, στην παρουσία του ιδίου του Χριστόφια χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από μέρους του.
-Τα παράνομα δρομολόγια Συρίας-κατεχομένων που συνεχίζονται χωρίς η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει πλέον προσπάθειες για να σταματήσουν.
-Ο Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Χριστόφια ότι το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα έχει σβηστεί δημιούργησε ψύχρανση των σχέσεων με την Αθήνα.
-Αποδέκτηκε για πρώτη φορά ενώπιον του ΚΣΣΕ την παραμονή 50.000 εποίκων μετά την λύση του Κυπριακού κάτι το οποίο δεν υπήρξε ουδέποτε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
-Ο Ταλάτ γίνεται ο πρώτος μη αρχηγός κράτους που παρουσιάζεται ενώπιον του ΚΣΕΕ και εμφανίζεται προωθόντας τις θέσεις της Άγκυρας.
-Η Τουρκία αρχίζει να απενεχοποιείται και μάλιστα δια στόματος του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε..
-Οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. βγαίνουν σκανδαλωδώς εκτός των λιστών για διορισμό στην δημόσια ειδική εκπαίδευση.
-Η ακρίβεια συνεχίζει να ταλανίζει τον τόπο με τον φιλολαϊκό Πρόεδρο να μην μπορεί να βοηθήσει τα χαμηλά στρώματα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.
-Η περίεργη ανάθεση για μεταφορά νερού σε εταιρεία χορηγό της Ομόνοιας, εταιρία που ανήκει σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κομματικό μέλος, ίσως είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το Χρηματιστήριο.
-Η μη άμεση αντίδραση στο θέμα των αφαλατοξινών δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στον τόπο.
-Η σύλληψη αντιφρονούντων έκανε την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει πισωγύρισμα αρκετών δεκαετιών και απέδειξε ότι το κόμμα του λειτουργεί ακόμη με τις Σταλινιστικές μεθόδους.
-Η δράση της "Επαγρύπνισης" που απειλά και ελέγχει κόσμο είναι κάτι αντίστοιχο με την Χουντική Ε.Σ.Α..

Τελικά είναι τόσο ευέλικτος και τόσο φιλολαϊκός ο Χριστόφιας όσο μας τον παρουσιάζουν; Εμένα γιατί δεν με πείθει;