Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

Σκοπιανών προπαγάνδας συνέχεια...

Στην γνωστή ιστοσελίδα youtube υπάρχει απόσπασμα από ένα βρετανικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων ("Take it or leave it") που αμφισβητεί την Ελληνική εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ερώτηση "ποια η εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου" και όταν ο διαγωνιζόμενος απαντά με βεβαιότητα ότι ήταν Έλληνας, με έκπληξη άκουσε τους παρουσιαστές του παιχνιδιού να του λένε "λάθος, ήταν από την Μακεδονία και είχε γεννηθεί στην Πέλλα το 356 π.Χ." ενώ εμφανίζεται ταυτόχρονα στην οθόνη η σημαία των Σκοπίων.

http://www.youtube.com/watch?v=pXX98tHO ... gspot.com/

Λόγω της ανικανότητας της πολιτικής μας ηγεσίας να αντιδράσει, εμείς μπορούμε να αντιδράσουμε στέλνοντας τα παρακάτω στην εταιρεία που διοργανώνει το τηλεπαιχνίδι αυτό.

Στείλτε όλοι στη φόρμα επαφής που έχει η εταιρεία που κάνει το παιχνίδι:
http://www.challenge.co.uk/registration/contact.php

ή/και εναλλακτικά στα email:
enquiries@challenge.co.uk
takeitorleaveit@tigeraspect.co.uk


το παρακάτω κείμενο:


"Dear Sir Madame

In a recent episode of the game Take it or Leave it the presenter posed the question about the origin of Alexander the Great

http://www.youtube.com/watch?v=pXX98tHOMpA&eurl

The two contestants correctly answered Greek but the answer given was ethnic Macedonian!!!!!

As it is known to everyone with elementary historical knowledge there is not any such thing as ethnic Macedonian (Macedonians in antiquity were identifying themselves as Greeks) and the present inhabitants of FYROM (the flag of the country shown) are Slavs settling in the Balkans 1000 years after the death of Alexander the Great! Pella the birthplace of Alexander the Great was a Greek city and STILL IS!!!!!!!!!
As a Greek I found the above position of the show host an unacceptable historical revisionism and utterly humiliating therefore I am strongly protesting!

The matter is extremely serious and we have notified our embassy in the UK

It is matter that should receive top priority and we request that:

1) ASK THE SHOW TO OFFER A FULL PUBLIC AND UNEQUIVOCAL APPOLOGY TO ALL GREEKS THAT YOU SO GROSSLY INSULTED.
THIS SHOULD TAKE PLACE AT THE SHOW AND THE RECORDING OF THIS SHOULD BE MADE AVAILABLE TO US IN VIDEO OR OTHER ELECTRONIC FORMAT

2) OFFER THE PRIZE TO THE TWO CONTESTANTS WHO OBVIOUSLY ANSWERED THE QUESTION CORRECTLY

3) ASK THE SHOW TO CONDUCT AN INVESTIGATION OF HOW SUCH MISTAKE TOOK PLACE PAYING PARICULR ATTENTION IF THIS MISTAKE WAS THE RESULT OF IGNORANCE OR PREMEDICATED PROPAGANDA. IN THE LATTER CASE ASK THEM TO INITIATE DISCIPLINARY PROCEDURES!

I will like to reiterate that the mater is perceived by us as extremely serious and deserve all rights to purse the case in case we are not satisfied by your subsequent actions.

Extremely Disappointed"

Διπλό στο Χαριλάου...

Σήμερα ο Παναθηναϊκός δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα. Η ομάδα μέχρι σήμερα μετρά ήδη μια ήττα σε δύο παιχνίδια και επιβάλλεται σήμερα να περάσει νικηφόρα από την Θεσσαλονίκη. Ένα δύσκολο παιχνίδι αφού παραδοσιακά ο Άρης μας δυσκολεύει. Όμως φέτος υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα ματς των τελευταίων χρόνων. Φέτος η Πανάθα θα έχει στο πλευρό της και οπαδούς.

Αγωνιστικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει με το κλασικό σύστημα που εφαρμόζει φέτος ο Τεν Κάτε 4-2-3-1. Τερματοφύλακα προσωπικά προτιμώ τον Τζόρβα, δεξιά σήμερα πρέπει να παίξει ο Βύντρα(γιατί ο Άρης καλούς εξτρέμ) και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας θα προτιμούσα μαζί με τον Σαρριέγκι τον Σιμάο αλλά η ομάδα να παίξει με ζώνη και όχι να έχει κάποιο μαν του μαν όπως έγινε στο πρώτο μέρος με την Ίντερ. Κόφτες να είναι Μάτος και Σίλβα, με δεξί εξτρέμ τον Σαλπιγγίδη, αριστερό εξτρέμ τον Ίβανσιτς, δεκάρι τον Κλέιτον και κορυφή της επίθεσης τον Σόουζα. Επιβάλλεται τα δύο εξτρέμ της ομάδας να πατάνε περιοχή.

Απορία μου είναι γιατί κόπηκε και πάλι ο Νίνης από την αποστολή της ομάδας. Δεν νομίζω να ευσταθεί ο λόγος του ντεφορμαρίσματος γιατί κανένας μέχρι τώρα δεν αποκλείστηκε σε δύο συνεχόμενες αποστολές για αυτό τον λόγο. Λογικά θα πληρώνει κάποια θέματα πειθαρχίας. Αν όντως είναι έτσι σωστό το γεγονός ότι δεν βγαίνει προς τα έξω. Όσο για τον Γκούμα καλώς αποκλείστηκε από την αποστολή, αν και είναι ο κεντρικός αμυντικός με την καλύτερη κατάσταση την περίοδο αυτή στην ομάδα. Σε θέματα απειθαρχίας ο προπονητής πρέπει να είναι αμίληκτος μη ξαναβρούμε μπροστά μας περιπτώσεις Έκι Γκονζάλεζ.

Η ομάδα δείχνει ότι σε καλή της μέρα περνά σίγουρα από το Χαριλάου αλλά ακόμη και σε μη καλή μέρα έχει πολλές πιθανότητες και πάλι να κερδίσει το αγώνα γιατί μέχρι τώρα ο Άρης δεν έπεισε ότι μπορεί να παίξει την μπάλα των δύο προηγούμενων ετών.

Αναμένουμε μέχρι απόψε. Με διπλό ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να αρχίσει μια ξέφρενη πορεία και Ευρώπη που με τις συνεχόμενες νίκες που θα κάνει θα τον χρίσουν πρώτο φαβορί και για τον τίτλο αλλά και για την πρόκριση.