Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αντιλαϊκών έργων η συνέχεια...

Η αυτοαποκαλούμενη Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ σαν "φιλολαϊκή" για ακόμη μια φορά από τον καιρό που εκλέγηκε απέδειξε ότι ο τίτλος αυτός δεν έχει καμμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα ενώ προεκλογικά υποσχέθηκε την επέκταση του σχεδίου για προσφορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε φοιτητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, χθες κατήργησε το μέτρο και από τους φοιτητές των δημοσίων πανεπιστημίων!!! H απόφαση αυτή προκαλεί την αντίδραση ακόμη και της ΑΚΕΛοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ.

Λεπτομέρειες διαβάζουμε στο ακόλουθο άρθρο της εφημερίδας Σημερινής:
http://www.sigmalive.com/simerini/news/education/82180

Αυτό το αντιλαϊκό μέτρο είναι ακόμη ένα μέτρο που λαμβάνει η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιβίωση των μεσαίων και κατώτερων τάξεων. Προηγήθηκαν τα πιο κάτω αντιλαϊκά μέτρα:
1. Άρνηση να δωθούν οι κατάλληλες αποζημιώσεις στους αγελαδοτρόφους και τους γεωργούς, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την ανομβρία που μαστίζει την Κύπρο κατά τα τελευταία έτη.
2. Η Κύπρος είναι το μόνο κράτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο οποίο ανεβαίνουν τα επιτόκια ενώ στα υπόλοιπα κράτη μειώνονται. Και όλα αυτά ενώ είμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
3. Οι τιμές του πετρελαίου παρά την τεράστια πτώση του παγκοσμίως στην Κύπρο εξακολουθούν να είναι σε ψηλές τιμές. Οι μικρές μειώσεις πάλι που γίνονται καθυστερούν με την δικαιολογία του "αποθέματος".
4. Παρά τις εξαγγελίες της τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυξάνουν κατά πολύ τα δίδακτρα τους.
5. Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο Κύπριος καταναλωτής γίνονται ολοένα και πιο αβάσταχτα. Ακόμη και η ελεγχόμενη από το ΑΚΕΛ συντεχνία ΠΕΟ τόνισε το πρόβλημα της ακρίβειας.
6. Η Κυβέρνηση χαρίζει χαλίτικη γη στην νεολαία του ΑΚΕΛ ΕΔΟΝ και μάλιστα εις βάρος της κοινότητας που βρίσκεται η γη αυτή.

Τελικά όπως αποδεικνύεται κατά τους πρώτους 8 μήνες της κατάληψης της εξουσίας από το ΑΚΕΛ, οι προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν ισχύουν. Εκτός από τους λάθος χειρισμούς στο Κυπριακό και την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του, αθετεί τις υποσχέσεις του και στα εσωτερικά ζητήματα. Ακόμη ο χαρακτηρισμός "φιλολαϊκή" Κυβέρνηση που αποδόθηκε από τους ίδιους δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας αλλά καταντά και γελοίο. Μέχρι πότε θα κοροϊδεύεται τον λαό "σύντροφοι";