Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου...

Κατά την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, υπήρξε εντολή από το Γενικό Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όλα τα πεζοπόρα τμήματα, ακόμη και οι σημαιοφόροι να παρελάσουν χωρίς να έχουν τις γεμιστήρες επάνω στα όπλα τους. Η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε για την διαταγή αυτή είναι: "για να μην πέσει καμμιά γεμιστήρα κατά την διάρκεια της παρέλασης!!!". Πρόκειται για μια γελοία εξήγηση που δεν έπεισε κανένα. Αντίθετα δημιούργησε σε όλους υποψίες ότι πρόκειτε για άλλους λόγους.

Αν όντως αληθεύει η δικαιολογία που δόθηκε από το Γ.Ε.Ε.Φ. ερωτώ:
-Τόσο χάλια είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός των ενόπλων μας δυνάμεων, που φοβόμαστε μην πέσουν οι γεμιστήρες;
-Γιατί δεν ανανεώνουμε τον οπλισμό των οπλιτών αφού έχει τόσο σοβαρά προβλήματα;
-Πιστεύουν ότι αυτή η διαταγή βοήθησε στην εξίψωση του ηθικού του λαού αλλά και του στρατεύματος;

Όπως έγραψε πολύ σωστά σε σημερινό άρθρο του ο Λάζαρος Μαύρος "
Η δήλωση του Επιτελικού Γραφείου, του Υπουργού Άμυνας, έχει εξευτελίσει, όχι ένα-δυο ανεπίδεκτους εκπαιδεύσεως φαντάρους, που δεν είναι ικανοί να μην τους «ππέσει» ο γεμιστήρας σαν παρελαύνουν και που δεν έχουν (άραγε;) ικανούς διοικητές να τους εντοπίσουν ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις δοκιμαστικές και να τους απαλλάξουν νωρίς από την παρέλαση, αλλά ρεζιλεύουν ολόκληρη την Ε.Φ., ολόκληρη την ΕΛΔΥΚ, όλες τις Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, όλους τους άνδρες και γυναίκες της παρελάσεως της 1ης Οκτωβρίου 2008, όλους τους μονίμους, κληρωτούς, εφέδρους και εθνοφύλακες, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, ναύτες και σμηνίτες, από τον έχοντα το Γενικό Πρόσταγμα, ταξίαρχο διοικητή της 20ής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και έναν έκαστο των διοικητών των μονάδων, ώς τον νεαρότερο 18ρη νεοσύλλεκτο εθνοφρουρό, ακόμα και στα μάτια του τελευταίου τυφεκιοφόρου, χειριστή Γκε-Ουτς, του τουρκικού κατοχικού στρατού. Το χειρότερο είναι ότι η δήλωση του Επ.Γρ.Υπ.Αμ. εξευτέλισε το σύνολο του προσωπικού της ΕΦ, της ΕΛΔΥΚ και των Στρατιωτικών Σχολών, για μια παρέλαση η οποία, αυστηρότατα κρινόμενη, υπήρξε ΑΨΟΓΗ. Μιας τόσο άψογης παρέλασης δεν της «ππέφτει» ούτε μισός γεμιστήρας. Έλεος πια!".

Αλήθεια θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που διατάχθηκε το στράτευμα να παρελάσει χωρίς τις γεμιστήρες ή στην "Δημοκρατία" του Α.Κ.Ε.Λ. θα μας στερήσει και αυτή την στοιχειώδη ενημέρωση;