Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Απαραίτητη η νίκη....

Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην Λάρισα σε ένα δύσκολο αλλά και πολύ σημαντικό αγώνα για το μέλλον της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια δύσκολη έδρα και ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να κερδίσει για πολλούς λόγους.

Αρχικά η ομάδα βαθμολογικά βρίσκεται ήδη πίσω με 5 βαθμούς και για να ελπίζει σε κατάκτηση του πρωταθλήματος πρέπει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες βαθμών στο ελάχιστον. Παράλληλα το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, με τον ένα από τους δύο(ή και τους δύο) να έχουν απώλειες του δίνει το δικαίωμα με νίκη να πλησιάζει σε απόσταση βολής.

Εκτός από το βαθμολογικό υπάρχει και το ψυχολογικό αλλά και η φόρμα της ομάδας. Η ομάδα από το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη και μετά έδειξε χαρακτήρα και έκανε καλούς αγώνες. Εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας κυπέλλου με την Καβάλα στον οποίο όμως αγωνίστηκαν οι αναπληρωματικοί παίκτες. Αυτή η φόρμα πρέπει να έχει συνέχεια και απόψε.

Σήμερα ένας καλός και σοβαρός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτή την ΑΕΛ.
Για αυτό και επιβάλλεται όταν θα φεύγει από την Λάρισα να έχει τρεις επιπλέον βαθμούς στις αποσκευές του.

25 χρόνια περάσαν...

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια η Τουρκία μαζί με το εδώ ανδρείκελο της παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά τους Διεθνείς κανόνες νομιμότητας ίδρυσε στην Βόρεια Κύπρο την παράνομη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου.

Η ίδρυση του εκτρώματος αυτού είναι ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του τελικού στόχου της Τουρκίας(taksim=διχοτόμιση). Κατά τα πρώτα χρόνια οι Έλληνες της Κύπρου καταδίκασαν και αντέδρασαν σωστά στην ενέργεια αυτή της Τουρκίας. Κατά τα τελευταία χρόνια όμως κάτι αλλάζει και το ψευδοκράτος συνεχώς αναβαθμίζεται. Και όλα αυτά δυστυχώς έχουν την δική μας συμβολή.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στα ψευδοκράτος, κυρίως από τους ασυνείδητους συμπατριώτες μας που τρώνε μια ολόκληρη περιουσία στα καζίνο και στα πορνεία των κατεχομένων. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει τον Κύπριο πολίτη να συμβιβάζεται με την κατοχή και την ύπαρξη ενός νέου "κράτους" καθώς επιδεικνύει διαβατήριο για να επισκεφθεί την Βόρεια Κύπρο και υπακούει σε νόμους και την αστυνομία του παράνομου καθεστώτος.

Παράλληλα οι δηλώσεις πολιτικών μας Αρχηγών για διαλακτικό και σύντροφο "Ταλάτ" ο οποίος δεν έχει καμμιά σχέση με τον προκάτοχο του Ταλάτ, δίνει ένα άλλοθι στην Τουρκία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τον ρόλο του. Παράλληλα η Τουρκία εμφανίζει τον εγκάθετο της Ταλάτ παντού σαν αρχηγό κράτους. Παράδειγμα αποτελεί το περσινό γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που έδωσε τα κύπελλα των νικητών σαν αρχηγός κράτους. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Ταλάτ ένας παράνομος Αρχηγός κράτους και εγκληματίας πολέμου έχει καταφέρει πλέον να εμφανίζεται σαν ισότιμος με τον νόμιμα εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όλα αυτά με την δική μας συνδρομή.

25 χρόνια πέρασαν από την μέρα που ιδρύθηκε το ψευδοκράτος. Οι Κύπριοι πλέον τείνουν να ξεχάσουν. Ελάχιστοι πλέον συμμετέχουν στις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους. Και όσοι κάνουν αρκετές φορές προσέχουν να μην διαταράξουν τάχα τις σχέσεις με τους Τουρκοκυπρίους. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα μέρος του λαού που δεν ξέχνα. Γιατί σχετικά με την ιστορία του τόπου τίποτα δεν ξεχνιέται.