Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Διπλό στο Χαριλάου...

Σήμερα ο Παναθηναϊκός δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα. Η ομάδα μέχρι σήμερα μετρά ήδη μια ήττα σε δύο παιχνίδια και επιβάλλεται σήμερα να περάσει νικηφόρα από την Θεσσαλονίκη. Ένα δύσκολο παιχνίδι αφού παραδοσιακά ο Άρης μας δυσκολεύει. Όμως φέτος υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα ματς των τελευταίων χρόνων. Φέτος η Πανάθα θα έχει στο πλευρό της και οπαδούς.

Αγωνιστικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει με το κλασικό σύστημα που εφαρμόζει φέτος ο Τεν Κάτε 4-2-3-1. Τερματοφύλακα προσωπικά προτιμώ τον Τζόρβα, δεξιά σήμερα πρέπει να παίξει ο Βύντρα(γιατί ο Άρης καλούς εξτρέμ) και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας θα προτιμούσα μαζί με τον Σαρριέγκι τον Σιμάο αλλά η ομάδα να παίξει με ζώνη και όχι να έχει κάποιο μαν του μαν όπως έγινε στο πρώτο μέρος με την Ίντερ. Κόφτες να είναι Μάτος και Σίλβα, με δεξί εξτρέμ τον Σαλπιγγίδη, αριστερό εξτρέμ τον Ίβανσιτς, δεκάρι τον Κλέιτον και κορυφή της επίθεσης τον Σόουζα. Επιβάλλεται τα δύο εξτρέμ της ομάδας να πατάνε περιοχή.

Απορία μου είναι γιατί κόπηκε και πάλι ο Νίνης από την αποστολή της ομάδας. Δεν νομίζω να ευσταθεί ο λόγος του ντεφορμαρίσματος γιατί κανένας μέχρι τώρα δεν αποκλείστηκε σε δύο συνεχόμενες αποστολές για αυτό τον λόγο. Λογικά θα πληρώνει κάποια θέματα πειθαρχίας. Αν όντως είναι έτσι σωστό το γεγονός ότι δεν βγαίνει προς τα έξω. Όσο για τον Γκούμα καλώς αποκλείστηκε από την αποστολή, αν και είναι ο κεντρικός αμυντικός με την καλύτερη κατάσταση την περίοδο αυτή στην ομάδα. Σε θέματα απειθαρχίας ο προπονητής πρέπει να είναι αμίληκτος μη ξαναβρούμε μπροστά μας περιπτώσεις Έκι Γκονζάλεζ.

Η ομάδα δείχνει ότι σε καλή της μέρα περνά σίγουρα από το Χαριλάου αλλά ακόμη και σε μη καλή μέρα έχει πολλές πιθανότητες και πάλι να κερδίσει το αγώνα γιατί μέχρι τώρα ο Άρης δεν έπεισε ότι μπορεί να παίξει την μπάλα των δύο προηγούμενων ετών.

Αναμένουμε μέχρι απόψε. Με διπλό ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να αρχίσει μια ξέφρενη πορεία και Ευρώπη που με τις συνεχόμενες νίκες που θα κάνει θα τον χρίσουν πρώτο φαβορί και για τον τίτλο αλλά και για την πρόκριση.

1 σχόλιο:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είπε...

Ο Γκουμας ειναι ο καλυτερος αμυντικος μας.Δυστυχως και δεν πηραμε εναν σουπερ αμυντικο,τον μελισση δεν τον εμπιστευεται ο κοουτς οποτε ουσιαστικα ειμαστε γυμνοι πισω...
Για να δουμε...