Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Κρατάμε τους βαθμούς...

Στον αγώνα με τον Άρη η ομάδα χθες κατάφερε να πετύχει τον στόχο της που ήταν η νίκη. Στο πρώτο μέρος η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή θα έλεγα καθώς κυκλοφορούσε την μπάλα καλά και έφτιαξε και ευκαιρίες. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε και τα δύο γκολ. Στο πρώτο μέρος μου άρεσε ο Βύντρα, ο Σίλβα, ο Κλέιτον και ο Σαλπιγγίδης που έκαναν σπουδαίο παιχνίδι. Το δεύτερο γκολ όμως ήταν δείγμα της κλάσης του Ίβανσιτς στα στημένα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα έλεγχε τον αγώνα μέχρι το 60ο λεπτό αλλά μετά λόγω κούρασης και έχασε τον έλεγχο του κέντρου από τον Άρη και κινδύνευσε σε κάποιες στιγμές να ισοφαριστεί. Παρ' όλα αυτά βρήκαμε και σε εκείνο το σημείο του αγώνα ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ και να τελιώσει ο αγώνα πιο νωρίς. Στο δεύτερο μέρος καλή απόδοση είχε ο Σίλβα(για μένα κορυφαίος του αγώνα) που αν κατάφερνε και να σκοράρει θα ήταν ιδανικό για αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας δώσει μέχρι σήμερα 5 ευρωπαϊκούς αγώνες και 3 για το πρωτάθλημα ο καθένας μας μπορεί να παρατηρήσει κάποια πράγματα. Εγώ προσωπικά κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα.
Συμπεράσματα:
1.Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με μικρότερες ομάδες φέτος ξέρει πως να κερδίζει. Σε σχέση με πέρυσι όπου έχασε πολλούς βαθμούς από μικρότερες ομάδες, φέτος δείχνει σιγουριά για την νίκη. Αυτό πιστεύω είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας που δίνει στους παίκτες ο Τεν Κάτε.
2.Τα αμυντικά κενά εξακολουθούν να υπάρχουν και αν δεν μας βγει ο Μελίσσης(ο οποίος ακόμη να πάρει ευκαιρίες σαν στόπερ), μας βλέπω να τα μεταφέρουμε μέχρι την μεταγγραφική περίοδο του Γεννάρη. Στην Ελλάδα δεν νομίζω να μας στοιχίσει αυτό, όμως φοβάμαι στην Ευρώπη καθώς η ποιότητα των επιθετικών παικτών της Ίντερ(όπως φάνηκε με τον Ιμπραίμοβιτς στον πρώτο αγώνα) αλλά και της Βέρντερ είναι πιθανό να μας δημιουργήσουν προβλήματα.
3.Όποτε η μπάλα περνάει από τα πόδια του Ζιλμπέρτο κυκλοφοράει σωστά καθώς δίνει μια σιγουριά στο παιχνιδί και ηρεμεί και τους συμπαίκτες του. Λάθη που γίνονται στο κέντρο είναι πάντα εν την απουσία του Ζιλμπέρτο από την φάση και όταν η ομάδα προσπαθεί να τρέξει. Γενικά φέτος έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας.
4.Αν πάρουμε τα παιχνίδια με την Ίντερ και τον Άρη βλέπουμε ότι με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης η ομάδα δημιουργεί παραπάνω ευκαιρίες. Ειδικά όταν στην ομάδα υπάρχουν Κλέιτον, Ζιλμπέρτο και Μάτος επιβάλλεται να παίζει κορυφή ο Σάλπι γιατί μπορεί με την ταχύτητα του να εκμεταλευτεί την κάθετη πάσα τους.
5.Ο Τεν Κάτε και η νέα διοίκηση σε σχέση με τους προκατόχους τους δείχνουν να μην σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όσο αφορά την πειθαρχία. Αυτό το είδαμε σχετικά με τον αποκλεισμό του Νίνη και του Γκούμα(αν και ήταν σε καλύτερη κατάσταση από όλους τους αμυντικούς της ομάδας) από την αποστολή. Αυτό είναι καλό γιατί το καλό της ομάδας πρέπει να έχει προτεραιότητα από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: