Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Διπλό στο Γ.Σ.Π.

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, η ομάδα μας επισκέπτεται την Κύπρο για να αγωνιστεί με την Ανόρθωση στα πλαίσια της 2ης Αγωνιστικής των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι για την συνέχεια του Παναθηναϊκού στους ομίλους.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να υποτιμήσει την Ανόρθωση και να δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο ώστε να μην κινδυνέψει από ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ένας σοβαρός και καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την Ανόρθωση. Ένας κακός Παναθηναϊκός μπορεί να έχει περιπέτειες όμως όπως η Ραπίντ Βιέννης, ο γαύρος και η Βέρντερ.

Με νίκη η ομάδα μας βάζει τις βάσεις για την πρόκριση καθώς την επόμενη Αγωνιστική φιλοξενούμε την Βέρντερ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η νίκη αν συνδυαστεί και με νίκη της Ίντερ επί της Βέρντερ στο Μιλάνο καθιστά τον Παναθηναϊκό πρώτο φαβορί για την πρόκριση(με δεδομένο ότι η Ίντερ περνάει σίγουρα). Σε περίπτωση ισοπαλίας η ομάδα εξακολουθεί να διατηρεί πιθανότητες για την πρόκριση αλλά θα επιβάλλεται σίγουρα να η ομάδα να πάρει 4 βαθμούς στα παιχνίδια με την Βέρντερ. Σε περίπτωση ήττας η πρόκριση θα δυσκολέψει πάρα πολύ καθώς ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίπτωση θα έχει να ξεπεράσει εκτός από τους Γερμανούς και την Ανόρθωση, η οποία θα έχει και το αβαντάζ των 4 βαθμών.

Για να φτάσει στην νίκη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να παίξει επιθετικά αλλά χωρίς να δίνει χώρους στην Ανόρθωση να κάνει τις αντεπιθέσεις που τόσες ομάδες πλήρωσαν μέχρι στιγμής. Η πολυπρόσωπη άμυνα που χρησιμοποιεί ο Κετσπάγια σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε σε όλα τα μέχρι στιγμής παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να νικηθεί δύσκολα. Για να κινηθεί ο Τεν Κάτε επιβάλλεται να χρησιμοποιήσει στο κέντρο του γηπέδου άτομα που να μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ανόρθωσης. Άρα επιβάλλεται η χρησιμοποίηση των Κλέιτον και Νίνη στον αγώνα αυτό. Αν η ομάδα αγωνιστεί με ένα επιθετικό καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη γιατί ο Σόουζα θα έχει πρόβλημα στο ύψος της άμυνας της Ανόρθωσης. Αμυντικά επιβάλλεται να παίξουμε τον Σόσιν man to man με τον Γιάννη Γκούμα που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Άρα για να έρθει η νίκη απετείται από την ομάδα μας να παίξει με την σωστή τακτική, να είναι σοβαρή και σε καμμιά περίπτωση να μην υποτιμήσει την Ανόρθωση. Πανάθα παίξε γερά και μεις θα είμαστε κοντά σου να τραγουδάμε γιατί η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει Παναθηναϊκό νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: