Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Η αντεπίθεση ξεκινά...

Στον χθεσινό παιχνίδι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και χωρίς να πιάσει μια εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε πολύ εύκολα τον Λεβαδειακό. Ο φετεινός Παναθηναϊκός διαφέρει από τον περσινό καθώς φέτος έμαθε να καθαρίζει από την αρχή και εύκολα τους θεωρητικά εύκολους αγώνες. Ο Τεν Κάτε μετά τα απαράδεκτα λάθη του στον αγώνα με την Ανόρθωση έστησε την ομάδα έξυπνα χρησιμοποιώντας μόνο ένα αμυντικό χαφ και δίπλα του σαν οργανωτή τον Ίβανσιτς με παράταξη το αγαπημένο του 4-2-3-1. Η ομάδα έχοντας πολλούς τεχνίτες παίκτες στο κέντρο και στα άκρα δημιούργησε όμορφες φάσεις σε αρκετά σημεία. Αν η καλή απόδοση αποκτήσει και συνέχεια και δεν είναι μόνο κατά διαστήματα η ομάδα δεν νομίζω να έχει δυσκολία σε κανένα από τέτοιου είδους αγώνες.
Πιο αναλυτικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έδειξε ότι θέλει την νίκη. Κατά διαστήματα η ομάδα έδειξε ότι έχει κάποιους όμορφους και αποτελεσματικούς αυτοματισμούς όπως για παράδειγμα η φάση του γκολ του Ρουκάβινα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επέλεξε σωστά να μην ρισκάρει διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα κάνοντας ταυτόχρονα και εξοικονόμιση ενέργειας για την συνέχεια.
Τώρα η ομάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για τον αγώνα της Τούμπας σε δυο βδομάδες. Η ομάδα με σωστή προετοιμασία και με ένα άλφα βαθμό σοβαρότητας θα περάσει αναίμακτα από την Τούμπα όπως έγινε και πριν δύο βδομάδες από το Χαριλάου. Το αρνητικό είναι ότι θα λείψουν από την προπόνηση για πολλοστή φορά φέτος οι 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές και έτσι δεν θα κάνουν για πολλές μέρες προετοιμασία για τον αγώνα.
Αναλυτικά η απόδοση των παικτών:
Ο Τζόρβας που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο αγώνα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα για να κριθεί. Πάντως στις ελάχιστες εύκολες περιπτώσεις που χρειάστηκε ήταν αλάνθαστος.
Ο Σπυρόπουλος ήταν σταθερά σε καλή απόδοση. Αμυντικά δεν δυσκολεύτηκε και επιθετικά βοήθησε στο πρώτο μέρος έχοντας καλή συνεργασία τόσο με τον Ίβανσιτς όσο και με τον Κλέιτον που έπαιζε στην μεριά του.
Ο Γκάμπριελ ήταν μέτριος. Αμυντικά δεν πιέστηκε και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και επιθετικά αν και προσπάθησε δεν βοήθησε πάρα πολύ. Πάντως ήταν φιλότιμος και προσπάθησε.
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σαρριέγκι και Βύντρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και στις ελάχιστες στιγμές που χρειάστηκε καθάριζε σχετικά άνετα τις φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν.
Ο Μάτος ήταν καλός και έκοψε πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες για την ομάδα. Επικεντρώθηκε μόνο σε ανασταλτικό ρόλο λόγω της χρησιμοποίησης του Ίβανστιτς δίπλα του.
Ο Ίβανσιτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας και βοήθησε πολύ στην οργάνωση του Παναθηναϊκού συμμετέχοντας σχεδόν σε όλους τους όμορφους αυτοματισμούς που έγιναν χθες. Ενώ δείχνει την ποιότητα του και ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση εν τούτοις σε κάποιες περιπτώσεις απορούμε με την λογική του Τεν Κάτε να τον αφήνει εκτός 11άδας.
Ο Κλέιτον ήταν ο γνωστός Κλέιτον που έτρεξε πάλεψε και ήταν γενικά θετικός στον αγώνα.
Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο γνωστός Σαλπιγγίδης που παλεύει και τα δίνει όλα για την ομάδα. Πέτυχε ένα έξυπνο γκολ από αυτά που μας συνηθίζει και λίγοι μπορούν να τα πετύχουν.
Ο Ρουκάβινα έδειξε όπως και σε όλες τις περιπτώσεις που δοκιμάστηκε ότι έχει στόφα μεγάλου ποδοσφαιριστή και θα βοηθήσει σίγουρα την ομάδα στην συνέχεια. Ελπίζουμε το σεφτέ που άνοιξε χθες να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Χρειάζεται πάντως ακόμη αγώνες γιατί είναι κάπως ανέτοιμος.
Ο Σόουζα πάλεψε αλλά δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις. Με λίγη περισσότερη τύχη θα ήταν πιο θετικός στον χθεσινό αγώνα.
Ο Πετρόπουλος αγωνίστηκε στο τέλος και δεν μπορεί να κριθεί.
Ο Νίνης και ο Χριστοδουλόπουλος μπήκαν στον αγώνα όταν η ομάδα κινόταν στην μετριότητα και το αποτέλεσμα είχε κριθεί οπόταν κινήθηκε και αυτός στην μετριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: