Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ανόρθωση-ΠΑΟ...

Ο αγώνας χθες χάθηκε πριν αρχίσει. Η Ανόρθωση έπαιξε πιο έξυπνα και ο Κετσπάγια κέρδισε κατά κράτος τον Τεν Κάτε στην σκακιέρα των πάγκων. Τα λάθη που παρατηρήθηκαν και χθες πολλά. Τόσο αγωνιστικά όσο και από θέματα τακτικής. Αν έμπαινε το γκολ στην φάση του Σαλπιγγίδη στο 5' ή δεν έμπαινε το αυτογκόλ στο 11' σίγουρα ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός. Παρ' όλα αυτά θα έπρεπε να αντιδράσουμε πιο σωστά σε αυτά τα γεγονότα.

Ο Τεν Κάτε δεν διάβασε και δεν έκρινε την Ανόρθωση όπως έπρεπε. Μπορεί να μας διαβεβαίωνε για το αντίθετο αλλά τα γεγονότα τον διέψευσαν. Είναι απαράδεκτο να έχεις κορυφή της επίθεσης τον Σαλπιγγίδη που στερείται ύψους και να παίζει συνεχώς με σέντρες από τα πλάγια. Δεν είναι τυχαίο ότι με αυτές τις σέντρες δεν κερδίσαμε ούτε μια κεφαλιά. Όταν έχεις τον ταχύτατο Σαλπιγγίδη και στην απέναντι μεριά έχεις την αργή άμυνα της Ανόρθωσης τότε επιβάλλεται να παίξεις με κάθετες μπαλιές. Και ενώ έβλεπε ότι η μπάλα δεν πλησίαζε εύκολα στην περιοχή της Ανόρθωσης γιατί δεν έδωσε εντολή να γίνουν και κάποια σουτ; Η ανούσια κατοχή της μπάλας ήταν αποτέλεσμα των συνεχών πασών μεταξύ της τετράδας της άμυνας και των αμυντικών χαφ. Για αυτό και δεν έγιναν φάσεις για να πετύχουμε και άλλα γκολ.


Ατομική κριτική: Ο Γκαλίνοβιτς δεν ευθύνεται για κανένα από τα γκολ αν και είχε 1-2 ασταθείς ενέργειες σε κόρνερ της Ανόρθωσης. Ο Βύντρα είχε καλό ανασταλτικά παιχνίδι αλλά επιθετικά αν και προσπάθησε σε καμμιά περίπτωση δεν κατάφερε να βοηθήσει. Ο Σπυρόπουλος είχε μια μέτρια βραδιά και ευθύνεται για το δεύτερο γκολ της Ανόρθωσης ενώ επιθετικά αν και είχε σε κάποια στάδια καλή συνεργασία με τον Χριστοδουλόπουλο δεν βοήθησε αρκετά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν κακό. Παρά το πάθος και τις φιλότιμες προσπάθειες του αρχηγού Γιάννη Γκούμα η άμυνα έμπαζε και για αυτό φέρει ευθύνη και για τα τρία γκολ που πέτυχε η Ανόρθωση. Ο Σαρριέγκι έκανε ίσως τον χειρότερο του παιχνίδι από τον καιρό που ήρθε στην Ελλάδα. Ο Μάτος κατά διαστήματα είχε καλές στιγμές αλλά κυρίως χάθηκε στην γενική μετριότητα της ομάδας. Ο Σίλβα ήταν αρκετά καλός αλλά δυστυχώς η μετριότητα του Μάτος, τον ώθησεν να τρέχει παραπάνω και σε κάποιο σημείο να μείνει από δυνάμεις. Ο Χριστοδουλόπουλος αν και προσπάθησε πολύ στο 1ο ημίχρονο στο 2ο κουράστηκε και δεν βοήθησε. Για αυτό και αντικαταστάθηκε. Ο Κλέιτον ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα αλλά ήταν απελπιστηκά μόνος. Πάλεψε αλλά επιθετικά δεν είχε την βοήθεια που θα ήθελε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε παραπάνω φάσεις. Ο Μουν έκανε άσχημο παιχνίδι. Αν και η ομάδα στο πρώτο μέρος έκανε επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά δεν είχε καμμιά καλή σέντρα. Κέρδισε όμως το πέναλτυ. Ο Σαλπιγγίδης αν δεχόταν την μπάλα σωστά θα μπορούσε να βοηθήσει παραπάνω. Όμως με σέντρες δεν είχε καμμιά τύχη απέναντι στην άμυνα της Ανόρθωσης. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έβγαινε στα πλάγια για να πάρει μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: