Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Δεν θέλουμε άλλους Ζωγράφους...

Ο Παναθηναϊκός σήμερα παίζοντας παθιασμένα και πειθαρχημένα επικράτησε με δέκα ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Η νίκη με δέκα ποδοσφαιριστές δεν είναι το μόνο κατόρθωμα της ομάδας μας καθώς κατάφερε να κερδίσει και τον διαιτητή του αγώνα, γνωστό και πάντα προκλητικό Χριστόφορο Ζωγράφο. Ο διαιτητής του αγώνα σήμερα φόρτωσε με κάρτες τον Παναθηναϊκό ενώ αντίθετα δεν έβγαζε την κάρτα όποτε έπρεπε στους παίκτες του Πανιωνίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό απέβαλε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπράις Μουν! Σφυρούσε συνεχώς επιθετικά φάουλ σε παίκτες του Παναθηναϊκού ενώ ήταν φανερό ότι οι αμυντικοί του Πανιωνίου χρησιμοποιούσαν όλους τους τρόπους (νόμιμους και μη) για να σταματήσουν τους επιτιθέμενους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο κύριος Ζωγράφος απέβαλε και τον προπονητή του Παναθηναϊκού από τον πάγκο.

Τέτοια προκλητική διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά ο Παναθηναϊκός κατά την φετεινή χρονιά. Ίσως η αλλαγή διοίκησης και η δυναμική που εμφανίζει η ομάδα από την αλλαγή αυτή να τρόμαξε την "κόκκινη" ΕΠΟ και θέλει να στείλει τα μηνύματα της.

Ας πάρουμε ένα ένα τους αγώνες που η διαιτησία έχει αδικήσει τον Παναθηναϊκό:
1η Αγωνιστική: Στον αγώνα με την ΑΕΚ ο διαιτητής του αγώνα Βασσάρας μετά από υπόδειξη του βοηθού του δίνει ανύπαρκτο πέναλτυ στην ΑΕΚ το οποίο διαμόρφωσε με το τέλος του ημιχρόνου το 2-0. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει ο Παναθηναϊκός με 2-1.

2η Αγωνιστική: Στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό ο διαιτητής του αγώνα κλείνει τα μάτια σε 2 καθαρές περιπτώσεις πέναλτυ που είχε ο Παναθηναϊκός. Ευτυχώς αυτό δεν στοίχισε στην ομάδα μας που νίκησε με 3-0.

3η Αγωνιστική: Στο Χαριλάου με αντίπαλο τον Άρη, ο επόπτης γραμμών κόβει με οφσάιντ τον Κλέιτον ενώ έφευγε μόνος για να γράψει το 3-1. Πρόκειται για μια εγκληματική απόφαση καθώς ο Κλέιτον έφυγε πολύ πιο πίσω από τον παίκτη που του έδωσε την πάσα!!! Ευτυχώς ούτε αυτή η απόφαση στοίχισε βαθμούς στην ομάδα μας που κέρδισε με 2-1.

4η Αγωνιστική: Ο Εργοτέλης πετυχαίνει γκολ ενώ προηγήθηκε οφσάιντ ποδοσφαιριστή του. Το γκολ αυτό στην ουσία έδωσε την νίκη στον Εργοτέλη καθώς έγραψε το τελικό 3-2.

6η Αγωνιστική: Ο διαιτητής του αγώνα της Τούμπας κλείνει τα μάτια σε εμφανέστατη ανατροπή του Μάντζιου στην περιοχή. Έτσι η ομάδα δεν πετυχαίνει το πολύτιμο σκορ και ο αγώνας τελειώνει 0-0.

Συμπέρασμα:
Στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος η διαιτησία έκανε σοβαρά "λάθη" όλα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτά σε συνδυασμό με κάποια σφυρίγματα που παίρνουν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στις αντίστοιχες αγωνιστικές μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο για να πληγεί ο Παναθηναϊκός. Η νέα διοίκηση οφείλει να διορθώσει κάποια αγωνιστικά λάθη της κατά την μεταγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οφείλει όμως να σταθεί εμπόδιο στην συνέχιση της παράγκας του Σωκράτη και του Γκαγκάτση. Δεν γίνεται τα εκατομύρια που ξοδεύονται σε αυτή την ομάδα να πάνε χαμένα μέσα στα γραφεία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: