Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αντεπίθεση...

Σήμερα η ομάδα μας αντιμετωπίζει στην Βρέμη την ισχυρή Βέρντερ. Πρόκειται για ένα τελικό και τον πιο κρίσιμο μας αγώνα κατά την φετεινή σεζόν. Πιθανή ήττα ίσως αφήσει την ομάδα μας νωρίς εκτός στόχων. Πιθανή νίκη πιστεύω εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την τρίτη θέση του ομίλου και η ομάδα μας αποκτά πολλές ελπίδες και για πρόκριση.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι:

4η Αγωνιστική
Βέρντερ-Παναθηναϊκός
Ανόρθωση-Ίντερ

5η Αγωνιστική
Ίντερ-Παναθηναϊκός
Ανόρθωση-Βέρντερ

6η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ανόρθωση
Βέρντερ-Ίντερ

Βαθμολογία
1.Ίντερ 3 7 4-1
2.Ανόρθωση 3 4 3-2
3.Βέρντερ 3 3 3-3
4.Παναθηναϊκός 3 1 3-7

Σήμερα αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει πάει στους 4 βαθμούς.
α.Αν η Ανόρθωση κερδίσει την Ίντερ τότε η βαθμολογία διαμορφώνεται σε 1. Ανόρθωση 7 2. Ίντερ 7 3. Παναθηναϊκός 4 4. Βέρντερ 3. Έτσι για να έχει ελπίδες πρόκρισης ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση θα χρειάζεται 4 βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια ή νίκη επί της Ανόρθωσης με σκορ 2-0 ή καλύτερο(με την προϋπόθεση ότι η Ανόρθωση θα χάσει από τους Γερμανούς).
β. Αν η Ανόρθωση με την Ίντερ έρθουν ισόπαλοι η βαθμολογία θα είναι 1.Ίντερ 8 2. Ανόρθωση 5 3.Παναθηναϊκός 4 4. Βέρντερ 3. Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση κερδίζοντας στην Αθήνα την Ανόρθωση (προϋπόθεση η Ανόρθωση χάσει από την Βέρντερ και οι Γερμανοί από την Ίντερ).
γ.Αν η Ίντερ κερδίσει στην Κύπρο η βαθμολογία γίνεται 1. Ίντερ 10 2. Ανόρθωση 4 3. Παναθηναϊκός 4 4. Βέρντερ 3. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το σενάριο της ισοπαλίας αλλά η ομάδα μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρη με ισοπαλία στο Ανόρθωση, Βέρντερ καθώς μετά η ομάδα θα υπερέχει σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Γερμανούς.

Αν ο Παναθηναϊκός σήμερα έρθει ισόπαλος πάει στους 2 βαθμούς.
α.Με νίκη της Ανόρθωσης επί της Ίντερ η βαθμολογία διαμορφώνεται σε 1. Ανόρθωση 7 2.Ίντερ 7 3. Βέρντερ 4 4.Παναθηναϊκός 2. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα για πρόκριση θα χρειάζεται δύο νίκες στα επόμενα ματς και ταυτόχρονα Ανόρθωση και Ίντερ να μην κερδίσουν την Βέρντερ ή να πάρουν μόλις ένα βαθμό(σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται το σκορ του Παναθηναϊκού να υπερτερεί των αποτελεσμάτων του πρώτου αγώνα).
β. Με ισοπαλία στην Κύπρο η βαθμολογία θα έχει 1.Ίντερ 8 2. Ανόρθωση 5 3. Βέρντερ 4 4.Παναθηναϊκός 2 οπόταν και πάλι ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται δύο νίκες για να ελπίζει σε πρόκριση.
γ. Με νίκη της Ίντερ στο ΓΣΠ έχουμε 1.Ίντερ 10 2. Βέρντερ 4 3. Ανόρθωση 4 4.Παναθηναϊκό 2. Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο αποκτά ο αγώνας της Ανόρθωσης με την Βέρντερ αλλά και χρειάζεται απαραίτητα το βαθμολογικό όφελος στο Μιλάνο για να υπάρχει ελπίδα για πρόκριση στους 16(αλλά και για την κατάκτηση της τρίτης θέσης).

Αν η ομάδα μας σήμερα χάσει μένει στον 1 βαθμό
α. Με νίκη της Ανόρθωσης 1.Ανόρθωση 7 2.Ίντερ 7 3.Βέρντερ 6 4. Παναθηναϊκός 1. Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ελπίζει μόνο σε πρόκριση στο ΟΥΕΦΑ με δύο νίκες αλλά και χωρίς μια από τις άλλες ομάδες να έχει βαθμολογικό όφελος σε κάποιο αγώνα.
β.Σε περίπτωση ισοπαλίας στην Κύπρο 1.Ίντερ 8 2.Βέρντερ 6 3.Ανόρθωση 5 4. Παναθηναϊκός 1. Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός προκρίνεται μόνο με δυο νίκες και ταυτόχρονη ισοπαλία στην Κύπρο και νίκη της Ίντερ στην Γερμανία.
γ.Με νίκη της Ίντερ 1.Ίντερ 10 2. Βέρντερ 6 3. Ανόρθωση 4 4. Παναθηναϊκός 1. Για πρόκριση χρειάζεται και πάλι ότι και σε περίπτωση ισοπαλίας. Μόνη διαφορά ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την Ανόρθωση με 2-0 ή καλύτερο σκορ μπορεί να περάσει ακόμα και αν η Ανόρθωση κερδίσει την Βέρντερ.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η νίκη σήμερα αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό. Και για αυτό πρέπει να παίξει ψυχομένα και μυαλομένα για να την αποκτήσει. Τεχνικά η μεσοεπιθετική γραμμή της Βέρντερ απαιτεί να αγωνιστούμε με τρία αμυντικά χαφ αλλά και να έχουμε ύψος επειδή η Βέρντερ είναι δυνατή στις στημένες φάσεις.

Πρόταση μου σε διάταξη 4-3-2-1 είναι:
Τερματοφύλακας: Γκαλίνοβιτς
Δεξί μπακ: Βύντρα(Νίλσον)
Αριστερό μπακ: Σπυρόπουλος
Κεντρικός αμυντικός: Γκούμας , Σιμάο
Αμυντικό χαφ: Μάτος, Σίλβα, Τζιόλης
Δεξί εξτρέμ: Σαλπιγγίδης
Αριστερό εξτρέμ: Καραγκούνης
Επίθεση: Μάντζιος

Περιμένουμε από την ομάδα μας να κάνει κάτι που έκανε ξανά κατά το παρελθόν.
1993. Λεβερκούζεν-Παναθηναϊκός 1-2
2000.Αμβούργο-Παναθηναϊκός 0-1
2001. Σάλκε-Παναθηναϊκός 0-2.
Διπλό στην Γερμανία ΠΑΟ ολέ ολέ.

1 σχόλιο:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είπε...

Πολυ δυσκολο το σημερινο παιχνιδι.
Μακαρι να διαψευστω αλλα θεωρω την ισοπαλια ως μεγιστη επιτυχια αν τελικα ερθει.Σαν ομαδα εχουμε πολλες αδυναμιες και ο Γκα(φα)λινοβιτς δεν μου εξασφαλιζει σιγουρια.Θα τα πουμε και μετα το ματς...