Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η αντεπίθεση συνεχίζεται....

Παναθηναϊκός από παλιά
Χθες βράδυ ο Παναθηναϊκός θύμησε τον παλιό καλό Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που πάλεψε, έτρεξε και το πιο βασικό είχε δύο στοιχεία που της έλειπαν πριν από το ματς με τον Πανιωνίο και στην ουσία αυτά έκαναν την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός στην Βρέμη είχε πάθος που τόσο του έλειψε προηγουμένως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν πίστη στις δυνατότητες τους.

Αγωνιστικά πλάνα
Αγωνιστηκά ο Τεν Κάτε έστησε την ομάδα σωστά χρησιμοποιώντας από την μια τρία αμυντικά χαφ στον χώρο του κέντρου και από την άλλη στα εξτρέμ δύο παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν και πάντα κυνηγούν την μπάλα άμα χαθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να ελέγξει από την αρχή του αγώνα το κέντρο του γηπέδου και να κινδυνέψει ελάχιστα σε όλη την διάρκεια του αγώνα (να μην ξεχνάμε ότι η Βέρντερ πέτυχε πέντε γκολ εκτός έδρας με την Μπάγερν! και στο πρωτάθλημα της Γερμανίας έχει πετύχει 28 γκολ σε 11 αγώνες(17 σε 6 εντός έδρας)!). Σημαντικό ρόλο στην αφάνεια της Βέρντερ έπαιξε το κλείδωμα του κορυφαίο ποδοσφαιριστή των Γερμανών Ντιέγκο ο οποίος με αντίπαλο την "έκπληξη" του Τεν Κάτε Τζιόλη σε καμμιά φάση του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει ανάσες και να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Δεν υστέρησε κανείς όμως. Ο Τεν Κάτε έστησε άριστα την ομάδα του και έδωσε σωστό προσανατολισμό στα πλάνα του και έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη.

Πως φτάσαμε μέχρι τον χθεσινό θρίαμβο
Κατά την φετεινή χρονιά η ομάδα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Αρχικά κατά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προκρίθηκε εύκολα στους ομίλους. Βοήθησε βέβαια και το χαμηλό επίπεδο των αντιπάλων μας. Στο πρωτάθλημα η ομάδα άρχισε με μια πολύ κακή εμφάνιση, η οποία είχε συνέχεια δύο πολύ καλά ματς. Ενδιάμεσα είχαμε την εξαιρετική εμφάνιση αλλά την ήττα από την Ίντερ στην Αθήνα. Ακολούθησε η κακή απόδοση με την Ανόρθωση. Μετά η ομάδα πραγματοποιήσε καλή εμφάνιση για το πρωτάθλημα και πήγε στην Τούμπα όπου ήταν σχετικά καλή. Μετά ήρθε η πλήρης αποσύνθεση της ομάδας με Εργοτέλη και Ηρακλή. Η επέμβαση του Βγενόπουλου αλλά και οι αποδοκιμασίες του κόσμου αφύπνισαν την ομάδα που έδειξε πρωτοφανή πάθος και χαρακτήρα τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και χθες στην Γερμανία.

Η συνέχεια
Και τώρα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα καλείται να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο να πλησιάσει στην βαθμολογία και να δείξει σε όλους ποιος είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα. Αν η ομάδα δείξει την ανάλογη σοβαρότητα και το ανάλογο πάθος με τον ψεσινό αγώνα δεν γλυτώνουν οι αρουραίοι..
Πλέον η ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στο ΟΥΕΦΑ ενώ συγκεντρώνει και τεράστιες πιθανότητες και για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Ληγκ.
Μάγκες συγχαρητήρια. Έτσι σας θέλουμε... Συνεχίστε έτσι και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: