Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ας μας γίνει μάθημα.

Ο Σέρβος προπονητής ποδοσφαίρου Ράτκο Ντόστανιτς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας Βάρνταρ Σκοπίων. Η παραίτηση του δεν είχε να κάνει ούτε με την απόδοση και τα αποτελέσματα της ομάδας αλλά με μια απόφαση της Κυβέρνησης των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα η Κυβέρνηση των Σκοπίων αναγνώρισε και επίσημα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Αυτή η αντισερβική ενέργεια των Σκοπιανών δεν άρεσε καθόλου στον Ντόστανιτς και έδωσε την παραίτηση του.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Ντόστανιτς για την απόφαση του αυτή. Μπορεί οι Σκοπιανοί να του έδιναν το εισόδημα με το οποίο θα ζει η οικογένεια του, αλλά στάθηκε στο ύψος του και δεν αποδέκτηκε να έχει παρτίδες με αυτούς που δεν σέβονται την πατρίδα του.

Ας γίνει παράδειγμα και για τους δικούς μας αθλητές, προπονητές και διοικήσεις η πράξη αυτή. Είναι αδιανότητο να αγωνίζονται στην Ελλάδα Τούρκοι αθλητές και Έλληνες αθλητές να πηγαίνουν στην Τουρκία. Ξεχνάμε τι έγινε το 1974 στην Κύπρο; Ξεχνάμε την κατοχή; Ξεχνάμε τις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και την Θράκη; Ελπίζουμε να δούμε πιο εθνική στάση από τις ομάδες και τους αθλητές μας.